Πολιτιστικά Μνημεία

AT

Πολιτιστικά Μνημεία

Τοποθετημένο στους πρόποδες του Άθωνα και σε απόσταση αναπνοής από αυτόν το πανέμορφο χωριό της Ουρανούπολης μαγεύει τον κάθε επισκέπτη με την ασύγκριτη ομορφιά του, τις σμαραγδένιες θάλασσες με τα διάφανα νερά και τον πλούσιο βυθό, την καταπράσινη άνθιση και την πυκνή βλάστηση με τον καθάριο αέρα. Εμποτισμένη με το θείο και το ιερό η περιοχή διαθέτει ποικιλία υπέροχων αξιοθεάτων και συναρπαστικών δραστηριοτήτων που εγγυώνται μοναδικές και αναζωογονητικές διακοπές.

Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί σε εορτασμούς, παραδοσιακά ήθη και έθιμα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και να βιώσουν από κοντά το μεγαλείο και τη δύναμη της πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του ευλογημένου τόπου που τόσο ειδυλιακά συνδυάζει την αυθεντικότητα της παράδοσης με το σύγχρονο μεγαλείο.

Η εμπειρία του Ιερού όρους του Άθωνα.

Ο Βυζαντινός Πύργος του Προσφορίου.
Το σήμα κατατεθέν του χωριού της Ουρανούπολης χονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι ο καλύτερα σωζόμενος Πύργος ολόκληρης της Χαλκιδικής. Αποτελούμενος από τον Βυζαντινό Πύργο, τον μικρό οχυρό περίβολο και τον αρσανά δεσπόζει αγέρωχος «φάρος» του λιμανιού της Ουρανούπολης με τα γραφικά ψαροκάικα και τα γλαροπούλια. Κουβαλά τεράστια ιστορία καθώς πέρασε από σεισμό, πυρπολήθηκε το 1821, φιλοξένησε τους πρόσφυγες τις ανταλλαγής πληθυσμών από τη Μικρά Ασία το 1924, αλλά και κατοικήθηκε από το ζεύγος Lock που προσέφερε πολλά στον τόπο.

Επίσκεψη στη μονή Ζυγού.

Κρουαζιέρα γύρω από το Άγιον Όρος.

Επίσκεψη στο άλσος του Αριστοτέλη.

Γιά πληροφορίες σχετικά με διαμονή σας