Προτάσεις Εκδρομών

AT

Προτάσεις Εκδρομών

Ημερήσια Κρουαζιέρα γύρω από το Όρος του Άθωνα Από το λιμάνι της Ουρανούπολης γυναίκες και παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν τον περίπλου του Αγίου όρους και να δουν από απόσταση κάποια από τα Μοναστήρια. Η κρουαζιέρα πραγματοποιείται στις 10:00 π.μ. και στις 13:00 μ.μ. και διαρκεί 3 ώρες.

Άγιον Όρος
Το Όρος του Άθωνα ή αλλιώς το περιβόλι της Παναγίας είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Πρόκειται για την αρχαιότερη μοναστική κοινότητα παγκοσμίως και τον πυλώνα της απανταχού ορθοδοξίας. Βυζαντινές εικόνες, θρησκευτικά κειμήλια, χειρόγραφα αλλά και μια σπάνια βιβλιοθήκη συνθέτουν το πορτρέτο αυτής της μοναδικής μοναστηριακής κοινότητας.

Μονή Ζυγού
Ή αλλιώς Φραγκόκαστρο, βρίσκεται 2 χλμ από το χωριό της Ουρανούπολης και είναι το φυσικό και τεχνητό σύνορο μεταξύ εγκόσμιας ζωής και Αγίου Όρους . Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα αγιορείτικα Μοναστήρια καθώς χρονολογείται στα μέσα του 10ου αιώνα μ.Χ. Σήμερα σώζονται ερείπια καθώς η αρχαιολογική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο περίπατος στη μονή αποτελεί ασύγκριτη εμπειρία απόλαυσης των χρωμάτων της φύσης η οποία συνδυάζει μοναδικά το Αγιορείτικο πράσινο και το κρυστάλλινο γαλάζιο υπό το ημίφως της Δύσης του ήλιου.

Αμμουλιανή
Το μικροσκοπικό νησάκι της Αμμουλιανής είναι μια αφορμή να συναντήσετε την πανέμορφη φύση της Χερσονήσου του Άθωνα. Μικρές κοιλάδες, λόφοι, ελιές και πυκνή βλάστηση σε συνδυασμό με πεντακάθαρες παραλίες με καταγάλανα νερά. Ξακουστή η παραλία Αλικιές, η Μεγάλη Άμμος ή η παραλία του Άη-Γιώργη.

Ιερισσός
Μόλις 16 χλμ από το γραφικό χωριό της Ουρανούπολης, η κωμόπολη της Ιερισσού είναι γνωστή για τα καρνάγια της τα οποία αποτελούν εδώ και αιώνες την κύρια ασχολία των κατοίκων της περιοχής.

Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού
Το κέντρο διαθέτει αίθουσα τρισδιάστατων προβολών και βίντεο, φιλοξενεί εκθέσεις καθώς και συνέδρια.
www.dimosaristoteli.gr

Μονή Χελανδαρίου
Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Ιερισσό και για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον μοναστικό βίο, η εκκλησία της σέρβικη μονής με το γεφύρι και τη λίμνη είναι μια μοναδική εμπειρία υπό τη σκιά του Άθω.

Άλσος Αριστοτέλη – Στάγειρα –Αρναία
Τα Στάγειρα, η γενέτειρα του φιλοσόφου Αριστοτέλη είναι μια γραφική πόλη γεμάτη ενεργειακά αποθέματα και φυσικό κάλλος. Επισκεφτείτε το πάρκο όπου στέκει αγέρωχο το άγαλμα του μεγάλου φιλοσόφου, απολαύστε την πανοραμική θέα του κόλπου και δείτε τα εκθέματα που επεξηγούν τα φαινόμενα της φύσης έτσι όπως τα δίδαξε ο μεγάλος φιλόσοφος. Στην επιστροφή κάντε μια στάση στην ορεινή Αρναία για να θαυμάσετε το φυσικό τοπίο, το Μουσείο Υφαντικής αλλά και την παραδοσιακή Χαλκιδικιώτικη αρχιτεκτονική.

Πλατανόρεμα
Λίγο πριν τα Πλανά και σε απόσταση 25 χλμ από το χωριό της Ουρανούπολης μια μοναδική εμπειρία που σας εξοικειώνει με τη φύση. Η φάρμα διαθέτει γαλοπούλες, κοτόπουλα, λίμνη με πάπιες και άλλα ζώα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας.

Θεσσαλονίκη
Πότε νύφη και πότε φτωχομάνα η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι σίγουρο ότι είναι γητεύτρα και μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη από οποιαδήποτε γωνιά της γης. Επισκεφθείτε τα μουσεία και τα θέατρά της, περπατήστε στην παλιά πόλη, γευτείτε ασύγκριτες νοστιμιές, περπατήστε στην παραλία και ψωνίστε από τις πιο ενημερωμένες boutique στις οδούς Τσιμισκή και Προξένου Κορομηλά.

Σοχός Θεσσαλονίκης
Ο Σοχός είναι κωμόπολη του Νομού Θεσσαλονίκης και βρίσκεται βόρεια της λίμνης Βόλβη. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στους πρόποδες του πρώτου υψώματος της οροσειράς Βερτίσκου, σε υψόμετρο 675 μέτρων. Απέχει 52 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και φημίζεται για το πανάρχαιο έθιμο των Κουδουνοφόρων κατά την περίοδο των Αποκρεών και για το Πανηγύρι των 12 Αποστόλων και των τριήμερο εορτασμό του ( 28-29-30 Ιουνίου), όπου λαμβάνουν χώρα εορτασμοί, οινοποσίες και παραδοσιακά έθιμα. Φεύγοντας μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε το ξακουστό στη Μακεδονία κασέρι Σοχού από την παραδοσιακό τυροκομείο.

Βεργίνα
Η Βεργίνα είναι μικρή κωμόπολη στη Μακεδονία, στον Νομό Ημαθίας που Βρίσκεται 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας και 75 χλμ από την Θεσσαλονίκη. Η κωμόπολη βρίσκεται στη θέση των αρχαίων Αιγών, πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας, και έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977, όταν η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό τον καθηγητή αρχαιολογίας Μανόλη Ανδρόνικο και τους συνεργάτες του, ανακάλυψε τους τόπους ταφής των Μακεδόνων βασιλέων και ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο που, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ανδρόνικου, ήταν του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ανακάλυψη αυτών των ευρημάτων πιστοποίησε και τη θέση της αρχαίας πόλης των Αιγών, της πρώτης πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου.

Καβάλα - Φίλιπποι
Η Καβάλα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας. Βρέχεται από θάλασσα και φημίζεται για το καλό της φαγητό. Η πόλη των Φιλίππων ιδρύθηκε από τον Φίλιππο τον Β’ (πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο, το παλιό υδραγωγείο, την Ακρόπολη αλλά και την Αγορά.

Σπήλιο Αλιστράτης
Πρόκειται για ένα μοναδικό και ασύγκριτο θέαμα δημιουργημένο από την ίδια τη φύση, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες 2.000.000 ετών.
www.alistraticave.gr

Αμφίπολη
Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα. Προκαλεί πόλο έλξης δεκάδω επισκεπτών ανά τον κόσμο λόγω των πρόσφατων αρχαιολογικών ευρημάτων και της φήμης που τα συνδέει με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Γιά πληροφορίες σχετικά με διαμονή σας