Εμπειρίες

Εμπειρίες

29 Μαρτίου, 2021 2023-05-15 10:48

Ζήστε την ολοκληρωμένη εμπειρία που έχει να προσφέρει η Χαλκιδική μέσα από μία σειρά προτάσεων που έχουμε επιλέξει για εσάς.

Ο τοπος

Άγιον Όρος

Το Όρος του Άθωνα ή αλλιώς το περιβόλι της Παναγίας είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Πρόκειται για την αρχαιότερη μοναστική κοινότητα παγκοσμίως και τον πυλώνα της απανταχού ορθοδοξίας. Βυζαντινές εικόνες, θρησκευτικά κειμήλια, χειρόγραφα αλλά και μια σπάνια βιβλιοθήκη συνθέτουν το πορτρέτο αυτής της μοναδικής μοναστηριακής κοινότητας.

Το νησι

Αμμουλιανή

Το μικροσκοπικό νησάκι της Αμμουλιανής είναι μια αφορμή να συναντήσετε την πανέμορφη φύση της Χερσονήσου του Άθωνα. Μικρές κοιλάδες, λόφοι, ελιές και πυκνή βλάστηση σε συνδυασμό με πεντακάθαρες παραλίες με καταγάλανα νερά. Ξακουστή η παραλία Αλικιές, η Μεγάλη Άμμος ή η παραλία του Άη-Γιώργη.

Ένα νησί που βρίσκεται στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, Ελλάδα, 120 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.

Το χωριο

Ιερισσός

Μόλις 16 χλμ από το γραφικό χωριό της Ουρανούπολης, η κωμόπολη της Ιερισσού είναι γνωστή για τα καρνάγια της τα οποία αποτελούν εδώ και αιώνες την κύρια ασχολία των κατοίκων της περιοχής.

Βρίσκεται 115 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, και 10 χλμ από το Άγιο Όρος.

Η κρουαζιερα

Κρουαζιέρα γύρω από το Άγιο Όρος

Ημερήσια Κρουαζιέρα γύρω από το Όρος του Άθωνα Από το λιμάνι της Ουρανούπολης γυναίκες και παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν τον περίπλου του Αγίου όρους και να δουν από απόσταση κάποια από τα Μοναστήρια. Η κρουαζιέρα πραγματοποιείται στις 10:00 π.μ. και στις 13:00 μ.μ. και διαρκεί 3 ώρες.

Στην ελληνική μυθολογία, Άθως είναι το όνομα ενός από τους Γίγαντες που αμφισβήτησαν τους Έλληνες θεούς κατά τη διάρκεια της Γιγαντομαχίας.

Ελεγχος Διαθεσιμοτητας

1 Δωμάτιο , 1 Ενήλικας , 0 Παιδί
Δωμάτια
Ενήλικες
Παιδιά
× Hi!